Lidl Slovenija

In Mira Veritas

O PROJEKTU

Mira Šemić je znana in priznana vinska strokovnjakinja ter ambasadorka Lidlove vinoteke. Skupaj z njo smo ob 120. jubileju ZDSLU razvili koncept pogovornih večerov „In Mira Veritas“, kjer z znanimi gosti degustira kulturo in Lidlovo vinsko ponudbo. Serija dogodkov je win-win koncept za oba partnerja: ZDSLU širi poslanstvo povezovanja najrazličnejših delov naše kulture (tudi vinske), medtem ko Lidl targetira nov sloj potencialnih kupcev, ki do sedaj še niso imeli priložnosti spoznati Lidlovo vinsko ponudbo in njegovega odnosa do lokalne družbe in kulture.

NAROČNIK

Lidl Slovenija

KATEGORIJA

inovativno partnerstvo

DATUM

maj – december 2019

Prvi častni gost pogovorov z Miro Šemić je bil Jurij Souček, predstavila se je mlada vizualna umetnica Nina Koželj, za glasbo pa je poskrbel Saša Olenjuk.

V drugem poletnem večeru smo se pogovorjali s Ksenijo Benedetti, s svojimi deli se je predstavil akademski kipar Tomaž Zarifa, za glasbeno doživetje pa je poskrbel Igor Leonardi z Ano Vipotnik.

V šarmantnem Skritem Veselovem vrtu ZDSLU se je na tretjem dogodku pridružil pisatelj, pesnik, scenarist in dramatik Feri Lainšček. Izredno širok ustvarjalni opus gospoda Lainščka je ob degustaciji vin iz Lidlove vinoteke zaokrožil lanskoletni dobitnik Jakopičeve nagrade, akademski slikar in ilustrator Milan Erič.

Za zaključni, predbožični pogovor poln topline in iskrivih trenutkov je poskrbela velika dama slovenske televizije, dolgoletna priljubljena voditeljica legendarnih televizijskih oddaj in dobitnica številnih nagrad ter priznanj, gospa Miša Molk. Božična edicija In Mira Veritas je spremenila Skriti Veselov vrt ZDSLU v romantičen kraj božičnih stojnic in čarobnih vonjav Lidlovih Deluxe izdelkov.

Fotografije: Rene Knapič, Anže Godec